Вход
обновено 7:16 PM EET, Nov 16, 2019

Информационен семинар на тема: „Соларен покрив - производство на енергия от покривни фотоволтаични системи“

На 21 юли 2017 г. (петък) от 10.00 часа, в хотел „Кристо“ – Благоевград, се проведе еднодневен информационен семинар  на тема Соларен покрив - производство на енергия от покривни фотоволтаични системи”.

 

Инициативата бе организирана като част от дейностите по проект „Насърчаване на децентрализирано производство на енергия от възобновяеми енергийни източници (EnerGain)“, изпълняван от „Фондация за местно развитие” - Гевгелия, Македония,  в партньорство със „Съюз на  производителите на екологична енергия – BG“ - Благоевград. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез ИНТЕРРЕГ – ИПП Програма за трансгранично сътрудничество България –Македония.

 

Основната цел на семинара  беше запознаване на участниците със слънчевата енергия и системите за нейното ефективно използване. На участниците в събитието бяха представени различни видове, приложения, предимства, недостатъци и принципи на действие на соларните и покривни фотоволтаични системи. Бяха обсъдени актуалните тенденции в покривните соларни системи, както и много полезни и практически съвети и енергоефективни решения за потребителите.

 

 

Последно променена вПетък, 28 Юли 2017 06:41

Banner 468 x 60 px