Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

„ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИ ЕНЕРГИЙНИ СИСТЕМИ – ИЗГРАЖДАНЕ, ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ПОДДРЪЖКА“

Покана

СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: „ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИ ЕНЕРГИЙНИ СИСТЕМИ – ИЗГРАЖДАНЕ, ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ПОДДРЪЖКА“

Място на провеждане: хотел „Кристо“, гр. Благоевград

Дата на провеждане: 06 - 07 октомври 2017 г.

 

 

Уважаеми колеги и партньори,

 

СДРУЖЕНИЕ „СЪЮЗ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ЕКОЛОГИЧНА ЕНЕРГИЯ – BG”  (СПЕЕ – BG) организира специализирано обучение на тема „Децентрализирани енергийни системи – изграждане, експлоатация и поддръжка“.

 

Събитието се организира в рамките на проект „Насърчаване на децентрализирано производство на енергия от възобновяеми енергийни източници (EnerGain)“, изпълняван от  „Съюз на  производителите на екологична енергия – BG“ – Благоевград с подкрепата на ИНТЕРРЕГ – ИПП Програма за трансгранично сътрудничество България –Македония.

 

Обучението е предназначено за техници и инженери, работещи в сферата на възобновяемите източници и енергийната ефективност. Основната цел е да се повишат знанията и уменията, а също и да се насърчи обмяната на опит, контакти и ноу-хау между експерти от България и Македония, специализирани в областта на изграждането, експлоатацията и поддръжката на инсталации, използващи възобновяемите енергийни източници. Основен акцент на обучението ще бъдат соларните инсталации, и по-конкретно - покривните фотоволтаични централи за производство на електроенергия. Участниците ще се запознаят с актуалните тенденции и технологии в областта на децентрализираните енергийни системи. Ще бъдат представени практически примери и демонстрация на автономна фотоволтаична система за производство на енергия. В обучението ще участват и представители на фирми, работещи в сферата на възобновяемата енергия и енергийната ефективност от Република Македония.

 

Лектори по време на обучението ще бъдат:

  • инж. Недко Пашамов – Експерт с дългогодишен опит в проектирането и изграждането на системи за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници. Собственик и управител на ЕТ „НЕДСТАР – НЕДКО СТАНИШЕВ“. Сертифициран соларен експерт от Камарата на занаятчиите – Кобленц, Германия. От края на 2010 г., специализира в проектирането, доставката и монтажа на фотоволтаични централи /ФеЦ/ и соларни системи за загряване на топла вода, отопление и доотопление. През септември 2011 г., инж. Пашамов завършва курс за Мултипликатори (Преподавател – теория и практика) на SOLAR EXPERTEN в Германия. Така, той е един от двамата българи завършили това обучение, като до момента е участвал в обучението на 4 групи в България. Председател на Регионална занаятчийска камара - Смолян.
  • инж. Иво Царев – Управител на фирма „Балкан Солар“ ООД, специализирана в проектирането и изграждането на соларни инсталации. Сертифициран соларен експерт от Камарата на занаятчиите – Кобленц, Германия. Председател на УС на Стопанска камара – Смолян и дългогодишен експерт в сферата на разработването и управлението на проекти, финансирани от Европейския съюз.

 

Обучението ще се проведе в рамките на два дни - 06 – 07 октомври 2017 г., от 12:00 ч., в хотел „Кристо“, град Благоевград. Участието в обучението е безплатно, а разходите за настаняване и изхранване, се поемат от организаторите. Всеки участник ще получи сертификат за участие.  

 

Предвид ограничените места (10 участника от България), моля да заявите своето участие в срок до 04 октомври 2017 г., 17.00 часа, на електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или като използвате формата за онлайн регистрация, която е достъпна на адрес: https://goo.gl/xvzHT8

 

Регистрираните участници ще получат потвърждение по реда на постъпване на регистрациите, до запълване на наличния капацитет за участие.

 

Приложение:

  1. Програма на обучението

 

За повече информация:

Румяна Попова – Асистент проекти

Сдружение „Съюз на производителите на екологична енергия – BG”

Ул. „Тодор Александров“ 23, ет.6,

мобилен: 0895891535

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. * www.eco-energy-bg.eu

 

Тази публикация е осъществена със съдействието на Европейския съюз. Съдържанието на тази публикация е отговорност единствено на Сдружение „СПЕЕ-BG“ и по никакъв начин не отразява позицията на Европейския съюз или на Управляващия орган на програмата.

 

 

Последно променена вВторник, 03 Октомври 2017 13:10
Banner 468 x 60 px