Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Стартира мащабният български проект TheMayor.EU

В портала на европейските общини ще бъдат събрани последните новини от градовете, туристическите атракции, историята и възможностите за инвестиции

Мащабен европейски проект тръгва от България - Порталът на европейските общини TheMayor.EU. Стартът му бе даден по време на петата годишна церемония за връчване на наградите "Кмет на годината 2017" в "София Тех Парк". Основател на проекта TheMayor.EUе председателят на Асоциация "Евро Адванс" Боян Томов.

Начало на мащабния европейски проект дадоха Боян Томов, еврокомисарят Мария Габриел, Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите, Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП и Даниел Панов, председател на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на Велико Търново.


В електронната платформа ще бъдат събрани последните новини от градовете, туристическите атракции, историята и възможностите за инвестиции. TheMayor.EU ще има за задача да информира европейските граждани за добри практики, внедрени от общинската администрация в съответните градове. С новата платформа гражданите на ЕС ще бъдат по-добре информирани за случващото се в европейските общини. 

Платформата ще дава по-добра възможност за комуникация между градоначалниците, както и по-достъпна информация за работата на европейските общини. Тя ще има 28 секции – съответно за всяка една държава, пълноправен член на Европейския съюз.

http://www.economic.bg

Banner 468 x 60 px