Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Търговци предлагат отмяна на услугата all inclusive в Турция

Заради тази система, туристите не напускат хотела, защото не искат да пропускат сутрешните, обедните и вечерните ястия, казват от Конфедерацията на турските търговци и занаятчии.

Председателят на Конфедерацията на турските търговци и занаятчии (TESK) Бендеви Паландокен предложи да се премахне услугата all inclusive в курортите в страната.

"Заради тази система туристите не напускат хотела, защото не искат да пропускат сутрешните, обедните и вечерните ястия", казва той. Според него, ако системата бъде анулирана изцяло, туристите няма да прекарват дните си в хотели, а ще посещават повече забележителности и магазини, което значително ще съживи занаятчийския сектор, пише изданието Sozcu.

Той подчерта, че гостите на страната често пътуват само между летището и хотела и се връщат в родината си без да виждат историческата и културна красотата на турски градове. В допълнение, ръководителят на Конфедерацията на търговците настоява, че летовниците трябва навсякъде да виждат брошури, листовки и други рекламни материали за забележителностите на отделните райони на Турция.

Системата all inclusive в турските курорти се появи през 90-те години на миналия век. Тя се използва най-често от туристи от Русия и Германия.

http://www.economic.bg/bg/news/9/targovtsi-predlagat-otmyana-na-uslugata-all-inclusive-v-turtsiya.html

Banner 468 x 60 px