Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Финансиране до 20 000 лева за зелени бизнес идеи

Стартира БАКБ Предизвикателство – конкурсна програма за  подкрепа на предприемачи в начален етап на развитие, с фокус върху “зелени” и устойчиви инициативи. 25000 лв е безвъзмездното финансиране, осигурено от Българо-американска кредитна банка за награден фонд на най-добрите бизнес идеи.

БАКБ Предизвикателство  ще предоставя възможност на предприемачи в начален етап на развитие да получат подкрепа за  своята идея, да изработят  жизнен бизнес модел и да създадат своя  първи бизнес план. Участниците ще бъдат обучавани по съвременна методика, разработена от лекторите на Ринкър център и доказала своята ефективност във времето.

Участниците ще разработят своите бизнес проекти и ще ги представят публично в края на месец април.  Оценяването на бизнес плановете ще  бъде поверено на авторитетно жури. Селектираните бизнес идеи ще бъдат представени на широката публика, чрез националните медии. Най-добрият бизнес план ще получи целева награда в размер на 20 000 лева. Ще бъдат връчени още две поощрителни награди от по 3 000 и 2 000 лева.

Програмата БАКБ Предизвикателство е предназначена за предприемачи с бизнес идея, насочена към положително въздействие върху хората и общностите – със социален или екологичен ефект. Търсят се стопански инициативи,  изградени върху концепцията за природосъобразно и устойчиво развитие.

БАКБ Предизвикателство“ е част от тази стратегия на банката. Това е дългосрочен проект, който продължава една година и има за цел да подкрепя и развива най-добрите идеи за „зелен бизнес“, казва Илиан Георгиев, главен изпълнителен директор на Българо-американска кредитна банка.

Програмата е създадена от Център „Ринкър“ към Фондация BCause,  в партньорство с Българо-американска кредитна банка.

Срокът за кандидатстване за участие в конкурса е 20 ноември 2017.


Източник: http://www.bcause.bg/enterprenuership/news-entrepreneurship/331-bacb-predizvikatelstvo-shte-podkrepi-zeleni-i-ustoiichivi-idei-na-startirashti-predpriemachi.html

 
Последно променена вПетък, 24 Ноември 2017 18:20
Banner 468 x 60 px