Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

„СОЛАРЕН ПОКРИВ – ПРОИЗВОДСТВО НА ЕНЕРГИЯ ОТ ПОКРИВНИ ФОТОВОЛТАИЧНИ СИСТЕМИ"

На 24.11.2017г. в гр. Сандански, се проведе последният от серията семинари на тема „СОЛАРЕН ПОКРИВ – ПРОИЗВОДСТВО НА ЕНЕРГИЯ ОТ ПОКРИВНИ ФОТОВОЛТАИЧНИ СИСТЕМИ". Семинарът е част от обширната информационна кампания, провеждаща се на територията на област Благоевград, целяща да представи производството на енергия от възобновяеми енергийни източници, поставяйки фокус върху покривните фотоволтаични централи за различни типове ползватели - частни домакинства, производствени предприятия, общински сгради и др.

Семинарът получи сериозен интерес в община Сандански, като участниците проведоха широка дискусия относно отделните видове покривни системи (мрежови и автономни), различните приложения, предимствата, недостатъците и принципите на действие на всяка система, каква е стойността й, а също и конкретните етапи, през които трябва да се премине, за да бъде изградена собствена система. По време на семинара беше направена демонстрация на работещи панели, основни елементи от носеща конструкция, инвертори, окабеляване и други решения, използващи соларна енергия.

Повече информация за проект „Насърчаване на децентрализирано производство на енергия от възобновяеми енергийни източници (EnerGain)“, проектните инициативи и интересни новини по темата, можете да намерите на Интернет портала на проекта, на адрес: www.energain.eu, както и на официалната Facebook страница на проекта.

 Тази публикация е осъществена със съдействието на Европейския съюз. За съдържанието на тази публикация отговорност носи единствено “Съюз на производителите на екологична енергия-BG“ и не може да отразява мнението на ЕС.

Последно променена вЧетвъртък, 18 Януари 2018 10:43
Banner 468 x 60 px