Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Заключителна конференция по проект „WasteEDU“

На 01 и 02 декември 2017 г., в гр. Благоевград, се проведе заключителна конференция по проект „Трансгранично сътрудничество за опазване на околната среда и по-добро качество на живот” (с акроним „WasteEDU“).

Участие в конференцията взеха представители на образователни институции, неправителствени организации, местни и регионални власти от България и Македония.

В рамките на събитието бяха представени резултатите от реализацията на проекта, който през целия период на изпълнение послужи като платформа за обмяна на опит и споделяне на добри практики в образованието на подрастващите в двете държави по отношение опазването на околната среда и управлението на отпадъците.

По време на конференцията официално бяха наградени училищата – участници в дейностите по проекта, които получиха безвъзмездно оборудване за разделно събиране на отпадъци, а също и други образователни и промоционални материали от изпълнението на проекта, всяка образователна институция получи и сертификат за екологично отговорно училище.

Проектът е съвместна инициатива на СПЕЕ – BG и "Център за климатични промени - Гевгелия" от Република Македония, която се реализира с подкрепата на Европейския съюз, и има за цел да повиши информираността и познанията на младите хора за опазването на околната среда, чрез активното участие в дейности, свързани с управлението, намаляването и рециклирането на отпадъци.

 

Последно променена вСряда, 20 Декември 2017 20:03

Banner 468 x 60 px