Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

„Насърчаване на децентрализирано производство на енергия от възобновяеми енергийни източници (с акроним EnerGain)“

 

СДРУЖЕНИЕ „СЪЮЗ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ЕКОЛОГИЧНА ЕНЕРГИЯ – BG”  (СПЕЕ – BG) има удоволствието да ви покани да участвате в заключителната конференция на проект „Насърчаване на децентрализирано производство на енергия от възобновяеми енергийни източници (с акроним EnerGain)“. Проектът е съвместна инициатива на СПЕЕ – BG и "Фондация за местно и ИТ развитие - Гевгелия" от Република Македония, която се реализира с подкрепата на Европейския съюз, и има за цел да повиши информираността и познанията в сферата на децентрализираното производство на енергия от възобновяеми източници и въвеждане на иновативни решения за енергийна ефективност.

 Основната цел и акцент на събитието са представяне на резултатите от реализацията на проекта, а също и да послужи като платформа за обмяна на опит, познания и добри практики в областта на възобновяемата енергия и представяне ползите от нея.

 В заключителната конференция по проекта се очаква да вземат участие представители на МСП, работещи в областта на ВИ на енергия и ЕЕ, неправителствени организации в подкрепа на бизнеса и бизнес клъстери, търговски камари, агенции за регионално развитие, образователни институции, и местни и регионални власти от България и Македония.

 В рамките на събитието ще бъдат представени демонстрационни макети на енергийно независими къщи, изработени в рамките на проекта, които ще бъдат предоставяни за свободно ползване за образователни и демонстрационни цели. В допълнение, като част от програмата, ще бъдат прожектирани кратки видео клипове с образователен и информационен характер за отделните видове възобновяеми източници на енергия, и тяхното приложение за различни цели.

 Конференцията ще се проведе на 15 и 16 декември (петък и събота) 2017 г. в конферентната зала на хотел „Монте Кристо“, град Благоевград.

 Участието в конференцията е безплатно, като разходите за изхранване и настаняване са за сметка на организаторите в рамките на бюджета на проекта. С оглед логистичната организация, моля да заявите своя интерес за участие, като изпратите попълнения формуляр за регистрация в срок до 13.12.2017, 17:00 часа, на електронна поща: eco_energy07@abv.bg или като използвате формата за онлайн регистрация, която е достъпна на адрес: https://goo.gl/forms/NzW4U0dXAzm3NcNY2

ПРОГРАМА

ДЕН ПЪРВИ: ПЕТЪК, 15 ДЕКЕМВРИ

Час

Дейност

 

Място - Презентатор

12.30-13.00

Пристигане и настаняване на участниците от България и Македония

Хотел „Кристо” – Благоевград

 (кв. Вароша)

 

13.00-14.00

Обяд

Хотел „Монте Кристо” – Благоевград

14.00-14.30

 

Регистрация на участниците и кафе

Хотел „Монте Кристо” - Благоевград

14.30-14.45

Представяне на резултатите от проект „Насърчаване на децентрализирано производство на енергия от възобновяеми енергийни източници“(EnerGain)

Румяна Попова – Проектен асистент

14.45-15.30

Добри практики в изграждането на децентрализирани енергийни системи – реализирани проекти в България

Инж. Недко Пашамов

 

15.30-15.45

Кафе пауза

 

Хотел „Монте Кристо“ – Благоевград

15.45-16.15

Представяне на демонстрационни макети на енергийно независими къщи, разработени в рамките на проекта

Иво Арсов – Председател на УС на СПЕЕ – BG

 

Ристо Атанасовски – Директор на ФЛОРИТ - Гевгелия

16.15-17.00

Възможности за оползотворяване и финансиране на проекти с възобновяеми енергийни ресурси в България

проф. д-р инж. Пламен Граматиков

17.00-17.45

Интелигентна система за управление на светодиодно улично, промишлено и тунелно осветление

Георги Георгиев – Управител на фирма „Конет“ ЕООД

17.45-18.15

Прожектиране на късометражни филми за популяризиране енергията от ВИ

Организатори

18.15-18.30

Дискусия и закриване на конференцията

 

Кафе

Хотел „Монте Кристо“ – Благоевград

 

20.00-21.30

Вечеря за участниците в конференцията

Хотел „Кристо” – Благоевград

(кв. Вароша)

 

 

 

ДЕН ВТОРИ: СЪБОТА, 16 ДЕКЕМВРИ

Час

Дейност

 

Място - Презентатор

08.30-09.00

Закуска и сутрешно кафе

Хотел „Кристо“ – Благоевград

(кв. Вароша)

 

09.00-09.30

Резюме на предходния ден на конференцията и обсъждане програмата за деня

Конферентна зала

Хотел „Кристо“ – Благоевград

(кв. Вароша)

 

09.30-12.00

Посещение на енергийни обекти в област Благоевград

Допълнително уточняване

12.00-13.00

Заключителен обяд

Хотел „Кристо“ – Благоевград

(кв. Вароша)

 

13.00-13.30

Отпътуване на участниците

 

 

 

 

 

 

Визитка на лекторите:

 

 

 

 

инж. Недко Пашамов – Експерт с дългогодишен опит в проектирането и изграждането на системи за производство на енергия от възобновяеми източници на енергия. Сертифициран соларен експерт от Камарата на занаятчиите – Кобленц, Германия. От края на 2010 г., специализира в проектирането, доставката и монтажа на фотоволтаични централи /ФеЦ/ и соларни системи за загряване на топла вода, отопление и доотопление.

проф. д-р инж. Пламен Граматиков Ръководител (2008-2012 г.) на кредитна линия за енергийна ефективност EUEEFF на ЕБВР в България. Ръководител на международен екип от експерти в КРС-Виена за верификация на проекти по енергийна ефективност и ВЕИ по кредитна линия КoSEP на ЕС и ЕБВР (2013-2018 г.). Контрактор, директор и партньор в над 10 проекта по международни програми на ЕU, IAEA и NATO. Автор на над 80 научни публикации в специализирани издания и на международни конференции в страната и чужбина. Специализирал в Германия, Холандия, Португалия, Великобритания, САЩ, Финландия, Испания, Унгария, Полша и Русия.

инж. Георги ГеоргиевУправител на фирма "КОНЕТ" ЕООД, специализирана в разработката, производството и монтажа на нестандартна електроника в областта на комуникациите, автоматизацията и светодиодното осветление.

Ръководител на проекти за разработка и производство на апаратура, предназначена за АЕЦ "Козлодуй", Българската армия, ГАЗПРОМ - Русия, ТЕЦ "Марица изток", ОЦК "Кърджали", КЦМ "Пловдив" и много други. 

 

 

 

Последно променена вНеделя, 21 Януари 2018 09:35

Banner 468 x 60 px