Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

РЪКОВОДСТВО ЗА СТАРТИРАНЕ НА БИЗНЕС „START-UP SMART”

 

 

 

Липсата на инициативи в сферата на насърчаването на младежкото предприемачество и справянето с младежката безработица са сериозни проблеми, които са били в основата на не един проект или частна инициатива. Въпреки това, малко са бизнес наръчниците и ръководствата,  предоставящи в синтезиран вид полезно и лесно за разбиране съдържание и информация, които да подтикнат младите хора към предприемачество и започване на собствен бизнес.

Вземайки предвид този факт, двете организации – партньори в изпълнението на проекта, разработиха настоящото ръководство за стартиране на бизнес “Start@Up Smart”, което има за цел да повиши информираността на младите хора на възраст от 16 до 29 (между 16 и 29) години за възможностите и предизвикателствата, които съпътстват предприемачеството и самостоятелната заетост.

Амбициозната цел, която си поставиха двата партньора, бе да разработят ръководство за стартиране на бизнес, което да дава лесни и практически съвети и напътствия в помощ на бъдещите млади предприемачи, които искат да поемат по дългия път на самостоятелната заетост. В тази насока, настоящото ръководство обединява най-важните елементи от процеса по стартиране и развитие на успешен бизнес – мотивацията, специфичните умения, работата в екип и адекватната подкрепа. Концепцията и съдържанието на това ръководство са създадени от фирма SALVIOL DOOEL – Скопие, с подкрепата на представители на екипа на двете организации – партньори и експертите в информационно – консултантските бюра „YOUth club” в България и Македония. 

Ръководството ще бъде разпространено безплатно от двата проектни партньора сред целевите групи от трансграничния регион на България и Македония. Електронна версия е достъпна на уебсайта на проекта на адрес: http://startup-bgmk.eu, секция: Ресурси.

Ако искате да получите печатно копие на изданието, моля свържете се с нас на телефон 074630549 или ни пишете на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Тази публикация е осъществена със съдействието на Европейския съюз. Съдържанието на тази публикация е отговорност единствено на Сдружение „Бизнес информационен и консултантски център – Сандански“ и по никакъв начин не отразява позицията на Европейския съюз или на Управляващия орган на програмата.

Последно променена вСъбота, 17 Февруари 2018 09:05
Banner 468 x 60 px