Вход
обновено 5:42 PM EEST, Sep 22, 2019

Партньори от осем страни взеха участие в петата международна среща по проект AgriGo4Cities

С този проект СЮЗО популяризира градското и крайградско земеделие и подпомага местните малки производители. Сдружение на Югозападните общини беше домакин на петата международна среща по проект AgriGo4Cities.

Сдружението представи пред проектните партньори изпълнените дейности от разработения местен план и постигнатите резултати в сферата на земеделието в градска и крайградска среда.

Беше представена марката „Местно производство - Благоевград“ и информационните дейности и събития за представянето й.

Посетени бяха обекти, които онагледиха тенденцията за съвременни форми на социално включване. Представено беше общинското предприятие „Биострой“ с акцент върху дейностите по озеленяване и оформяне на цветни петна в градска среда; терапевтичната зимна градина на Дневен център за деца с увреждания „Зорница“ и създадената пилотна градина за плодове и зеленчуци в с. Дъбрава, в която възрастни хора и деца със специални нужди засадиха лехи с ягоди, бадемови дръвчета и други земеделски култури. Засадените фиданки бадем носят имената на децата, които са ги засадили.

                         Резултат с изображение за СЮЗО

Партньорската среща и работното посещение се проведоха в рамките на Проект „Градско земеделие за промяна в градовете: управленски модели за подобряване на институционалния капацитет и социалното включване“ с акроним: AgriGo4Cities, финансиран от Транснационална програма „Дунав“ на Европейския съюз.

Приложено изпращаме снимки и линк към видеоклипа, представящ местните инициативи.

Снимка 1.: Работен момент от партньорската среща.

Снимка 2.: Демонстрация по създаване на цветни петна в градска среда от „Биострой“ ЕООД.

Снимка 3.: Посещение на пилотна градина за плодове и зеленчуци в с. Дъбрава.

Снимка 4.: Момент от пресконференцията за представяне на резултатите от партньорската среща.

 Резултат с изображение за СЮЗО

Относно допълнителна информация по този проект, може да се обърнете към нас на тел.: 0888 796 233 или на електронната ни поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Последно променена вВторник, 30 Октомври 2018 13:54

Banner 468 x 60 px