Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Производител на суперколи излиза на българската борса

„Син Карс“ е български производител на спортни и състезателни автомобили със седалище в Русе. През 2014 г. компанията представи първият български супер автомобил - SIN R1 GT4, който се състезава в европейския пистов автомобилен шампионат GT4. През март тази година, „Син Карс“ представи на автомобилно изложение в Женева и свой изцяло електрически градски автомобил S1 с начална цена от 40 000 евро.

Производителят на състезателни автомобили „Син Карс“ ще предложи свои акции на Българската фондова борса, за да набере средства за нова производствена линия за електрически градски автомобили. Компанията иска да произвежда мултифункционален малък градски автомобил, който да се ползва за куриерски доставки, таксиметрови услуги и превози. Новата производствената линия е проектирана с годишен капацитет от около 20 000 електромобила, насочени предимно към европейския пазар. Началото на серийното производство е планирано да започне през 2020 г.

„Син Карс“ ще цели да набере през борсата 20 млн. лева срещу около 40% от акциите на дружеството. Първичното публично предлагане на акциите ще се осъществи през следващата година. Тазгодишните продажби на „Син Карс“ се очаква да достигнат 2.3 млн. долара, като производството на компанията се състои от около 50 персонализирани състезателни автомобила за клиенти в САЩ, Южна Америка и Австралия.

Създателят на „Син Карс“ – Росен Даскалов е инженер, автомобилен конструктор и състезател с дългогодишен опит. Той е собственик и на „София Кар Моторспорт” - първият български състезателен отбор в европейските GT4 серии.

"Мечтата ми е да правя по 30-40 коли на ден, което е реалистично за пазара, в който се фокусираме – големите градове в Европа“,  споделя той.

http://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px