Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Пловдив влезе в топ 10 на Financial Times за най-прогресивно развиващите се места по света

Пловдив е в челната десетка в класацията на Financial Times за най-прогресивно развиващите се места по света. Градът под тепетата попада за трета година в класацията за инвестиции, съобщиха от пресцентъра на общината.

В тазгодишното издание градът е класиран в две категории - "Възвръщаемост на инвестициите" и "Образование, умения и обучение".  Лично кметът Иван Тотев е поканен да участва в церемонията по награждаване на FDI Location Awards (Наградите за преки чуждестранни инвестиции). 

Класацията на FT оценява добрия микроклимат за инвестиции, както и резултат от устойчивостта в производството. FDi Intelligence е раздел на Financial Times, занимаващ се с инвестициите и насърчаването на инвестиционния климат на световно ниво. „Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19″ обхваща цяла Европа, базирайки се на изключително задълбочен макроикономически анализ на данните от 490 локации (градове и региони) в общо 6 категории.

От община Пловдив посочват, че над 100 международни компании имат фабрики в Пловдивския регион, като голяма част от тях отчитат разширяване на инвестициите. Средно на година в Пловдив влизат между 5 и 8 международни компании, а заетите в производството са около 74 000 души. Безработицата в града е 2,5% и 4% в региона. Статистиката отчита и добър баланс между българските и чуждестранните компании, което означава, че българското производство се развива динамично в партньорство с международните компании.

Победителите получава сертификат по време на церемония, която се организира във френския град Кан на 12 март. На форума са поканени кметове, официални лица и професионалисти от агенциите за насърчаване на инвестициите, където да отбележат победителите от класацията за "Най-успешните места по света“.

http://uspelite.bg

plovdiv.bg

 

Banner 468 x 60 px