Вход
обновено 5:42 PM EEST, Sep 22, 2019

Стартираща пресконференция по проект "Виртуален и мобилен музей на биоразнообразието" /“Virtual and Mobile Museum of Biodiversity”/

Днес  от 15.00 ч. в гр. Кресна, сградата  на Община Кресна, зала „5-ти октомври“  се проведе  стартираща пресконференция по проект  "Виртуален и мобилен музей на биоразнообразието" /“Virtual and Mobile Museum of Biodiversity”/. Община Кресна e  водещ партньор  по проекта,  финансиран от Програма за сътрудничество Interreg V-A “Гърция-България 2014-2020”. На пресконференцията бъше представена подробна информация за проекта и участващите партньори.  Партньор  по проекта е Асоциация Студентски Медиен Свят, България, Община Пагайо, Гърция и Гръцка мрежа за градско развитие, Гърция.

Основната цел на проекта е  да се анализира и подобри състоянието на  биоразнообразието в местообитанията на територията на общините Кресна /България/ и Пагайо /Гърция/.

Ще бъде изграден Виртуален музей на биоразнообразието в Кресна, както и ще бъде разработено мобилно приложение за виртуален музей и мобилен обучителен център  на биоразообразието.

По проекта е заложено и разработване на образователна игра за защита на биоразообразието. Ще бъде изготвена и интернет страница и интерактивен банер по проекта.

Заложена  е и  дейността оценка на биоразнообразието и изготвяне на съвместна стратегия за провеждане  на проучване и оценка  на  биоразообразието - в България и Гърция.

 

Последно променена вВторник, 16 Юли 2019 09:32

Banner 468 x 60 px