Вход
обновено 1:22 PM EEST, Oct 16, 2019

В Своге заработи най-бързата линия за производство на шоколадови бонбони в света

 

Освен с дългогодишни традиции, богата гама от лакомства и над 850 служители, шоколадовата фабрика в град Своге вече може да се похвали и с най-бързата линия за производство на шоколадови бонбони в света.

Новата линия е с размерите на футболно игрище и може да произвежда до 6 600 бонбона в минута, което я прави най-бързата в света в своя клас. Освен с възможностите си за бързо производство, фабриката в Своге разполага с технологията да произвежда по-комплексни лакомства с крем, добавки и многокомпонентни пълнежи.

Инсталацията и въвеждането в експлоатация на новата поточна линия се реализира благодарение на инвестиция от над 22 млн. лв. Вложението е дело на компанията собственик на фабриката в Своге - „Монделийз Интернешънъл“, която е световен лидер в производството на шоколад, бисквити, дъвки, бонбони, кафе и разтворими напитки. Шоколадовата фабрика у нас е единствената в портфолиото на „Монделийз Интернешънъл“, която  произвежда шоколад с фъстъци и карамел, който се предлага в 27 държави на четири континента – Европа, Азия, Южна Америка и Австралия.

Във фабриката също се произвеждат по 225 шоколада "Своге" в минута. Днес общото производство на шоколад, бисквити и бонбони в Своге достига обем от над 32 хил. тона годишно, който представлява най-високият обем, произвеждан някога в нея. 

 https://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px