Вход
обновено 7:31 PM EET, Dec 13, 2019

Покана за участници в национална конференция за цифровата грамотност във Варна

Дати: 29 септември – 2 октомври 2016 г.

Локация: Варна Европейска младежка столица 2017

Регистрацията за събитието ще е активна до 10 септември събота. Одобрените участници ще бъдат оповестени на 12 септември в понеделник. За кандидатстване се изисква да попълните следната форма: линк към формата.

Логистична информация: Разходите по настаняване и храноден ще бъдат покрити от организаторите на събитието. Разходите за гориво ще се възстановяват до стойността на билета с обществен транспорт – автобус или влак, по съответната дестинация

Националната конференция „Предизвикателства и предпоставки за насърчаване на цифровата грамотност, цифровите умения и формирането на трансверсални умения у младите хора” е част от вече седем поредни Национални дебати във Варна, организирани от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите.

Тази година, Национален младежки форум в партньорство с МСМРБ и със сътрудничеството на Фондация "Фридрих Еберт" целят да поканят над 100 представители на младежкия сектор в страната, експерти от различни области на социалните иновации и дигиталните технологии, с идеята да посочат основните умения нужни за професионалното използване на информационните и комуникационни технологии, ролята на физическите пространства при създаването на условия за развитие на умения и европейския контекст на цифровото приобщаване.

Темата поставя акцент върху компетенциите, необходими на младите хора да разгърнат потенциала си като активни и уверени граждани – развитие на основни умения за реализиране на пазара на труда и придобиване на грамотност в цифровите технологии.

Темата следва и най-новите тенденции в европейския контекст, а именно „Новата програма за Умения“ ( The New skills Agenda ) на Европейската комисия, която е свързана с първия политически приоритет – нов тласък за работни места, умения и инвестиции. Така също и „Цифровата програма на Европа 2015 – 2020“, с основен акцент цифровия единен пазар, цифровата грамотност и приобщаване.

Освен да предостави актуална информация за развитието на цифровия пазар и реализацията на младежите, било то като предприемачи или успешни кадри, конференцията цели да постави в участниците в среда, в която те да бъдат основните действащи лица в развитието на политики за младежта.

Конференцията ще осигури пространство за диалог между представители на институции, частни и социални предприятия, чрез пет обособени панела, които се разгръщат в голяма кръгла маса на поставената тема.

На  2ри октомври  ще се проведе традиционното: XI-то Национално младежко изложение. Изложението ще се състои в Морската градина в гр. Варна. Както всяка година младежките организации ще имат свой собствен щанд, на който ще представят своите организации, събития, каузи и ще имат възможността да осъществят контакт помежду си.

Предварителна програма на събитието може да свалите от тук

Оформяне на документи: По време на регистрация следва да предоставите своите билети (документи) за транспорт.

Техническите материали ще бъдат изпратени след подбора на участници.

За повече информация: Николай Николов, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Източник: http://www.nmf.bg/index.php/news/user-blog/item/208-national-debate-varna-digital-competences

 

 

 

Последно променена вСряда, 31 Август 2016 09:11

Banner 468 x 60 px