Управляващата коалиция се разбра да изкара целия мандат

Коалиционното правителство се запазва и ще продължи да управлява до края на мандата. Това е решението, около което се е обединил кабинетът на днешния Коалиционен съвет. 
Снимка: Стопкадър/Facebook Live
 
„Идват много тежки времена“, изтъкна на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов. Той призова да се мисли за зимните месеци, когато кризата ще се задълбочи, не само икономическа, но и медицинска. 
 
Според него Христо Иванов върши „черната“ работа на БСП и ДПС. Служебно правителство според Борисов обаче е „абсурд“, като тогава би имало протест пък от страна ГЕРБ. 
 
„Сега едни хора са недоволни от едно, други от друго, но като гледам лицата на протеста, те са едни и същи. Не си представям държавата да се управлява от такива хора“, коментира мин.-председателят. 
 
По отношение на предстоящия вот на недоверие, вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов посочи, че той няма да мине, но промени ще има. 
 
Припомняме, че снощи Бойко Борисов поиска оставките на министрите Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов. Въпреки че техните оставки вече са депозирани, Борисов изтъкна, че са свършили „значими за държавата неща“, като присъединяването на България в ERM II например. 

Balkanite Net