Защо над 200 000 души от 6 страни с проблеми с акне, венци, пърхот и екземи се обърнаха към българския бранд Inaessentials

Inaessentials е малък семеен бизнес, който се занимава с био производство в България от далечната 2000 година. Тогава със съпруга ми започнахме да се занимаваме със биоземеделие като аматьори и не разбирахме много, но имахме визия.

Били сме близо до фалит няколко пъти и пътят, през който минахме, бе изпълнен с трудности. Може би причината да продължим беше немската компания Wala, която произвежда една от най-висококачествените био козметични серии - dr. Hauschka и фактът, че видяха в нас едно семейство, което наистина вярва във философията на био-то. Те дълги години ни помагаха с познания и съвети. Днес вече берем плодовете на нашия дългогодишен опит и с помощта на 3-те ни деца се развиваме по-бързо от всякога. Благодарение на общите ни усилия малкият ни семеен проект "Inaessentials", който започнахме през 2019, вече е разпознаваем бранд в 6 страни, а неотдавна регистрирахме клиент номер 200 000.


 НЕКА ВИ РАЗКАЖЕМ НАШАТА ИСТОРИЯ

Историята на брандa Inaessentials всъщност започва много преди 2019-та. Още през 2011-та година имахме страшно много приятели, които бяха опитвали продуктите ни и постоянно ни казваха, че лавандуловата вода е вълшебна и не са виждали подобно нещо. Спомням си как една приятелка носи домашна пита, след като лицето на дъщеря ѝ се оправило точно преди бала ѝ. Още оттогава опитвахме, но нямахме знанието как да стигнем до повече хора. За щастие през 2019 синът ни Васко, който по това време учеше в Англия, се зае със страницата ни във Фейсбук и ни показа как може да подсилваме наши публикации, за да достигат до повече хора. В началото нямаше голям ефект, като на ден давахме по 30 лв. за реклама и имахме 1 или 2 поръчки, докато след седмица не се появиха коментари под рекламите на доволни клиенти. След около месец първата ни реклама имаше повече от 20 позитивни коментара, което оказа огромен ефект. Позволихме си да пуснем още 2 реклами и се случи същото. Съпругът ми постоянно разказваше как малкият е маркетингов гений, но доста по-късно разбрахме, че хората ни се доверяват не заради рекламата, а за това, че сме открити и искрени с тях. През 2019 освен лавандуловата ни вода против акне, създадохме продукт, който се оказа още по-невероятен, а именно - био водата от смрадлика. Не знам как да опиша колко хора звъняха на фирмения телефон, въодушевени, че венците им най-накрая са се оправили, че дъхът им вече е наред, че са помогнали на близки... От ноември 2019 до сега водата от смрадлика надхвърли всичките ни продукти по покупки двойно и в момента е най-купуваният ни продукт в цял свят.

Биологичните продукти на Inaessentials

 2020 И 6-ТЕ НОВИ СТРАНИ

В края на 2019 вече знаехме, че имаме нещо голямо. Обаждания всеки ден от доволни клиенти, стотици съобщения седмично… Всички близки ни казваха да пробваме европейския пазар, което за нас си беше тъмна Индия. Отново децата започнаха да разпитват, да проучват и накрая се спряха на вариант - работа с логистичен склад в съответната държава и сайт: inaessentials във всяка страна. Първа беше Германия, където публикувахме и нашата история. Бяхме шокирани от ефекта... за месец резултатите в Германия се равняваха на тези в България от Февруари до Декември 2019. Виждайки, че този модел работи, решихме да рискуваме и вложихме всичко, което бяхме спечелили до момента в стратегията да достигнем нови пазари. И така се случиха inaessentials/uk/sk/de/ro. Великобритания, Германия, Австрия, Румъния, Словакия и Гърция последваха България и започнахме да четем благодарности на всички езици. Всяка държава беше различна - Германия и Румъния се влюбиха в лавандуловата вода за Акне, в Шотландия пък всеки пазаруваше вода от смрадлика за устна хигиена. Англичаните бяха луди по водата от Салвия за пърхот и себорея, а в Уелс много вървеше водата от лайка за екземи и кожни зачервявания. Всичко това за нас беше като сбъдната мечта, но започнахме да усещаме и голяма отговорност. Новото предизвикателство бе да запазим качеството си на обслужване, което винаги е било приоритет за нас. До ден днешен само ние лично (аз, синът ми и дъщеря ми) отговаряме на всички съобщения във фейсбук и инстаграм, защото знаем, че личното отношение е ключово и макар да отнема време, вярваме, че си струва.

Веселина Ралчева биопродукти 

КАК СЕ СПРАВИХМЕ С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

Синът ми Васко и малката ми дъщеря Елена знаят английски и се грижат за България и Векикобритания. Голямата ми дъщеря Мария знае немски и се грижи за Австрия и Германия, а семейни приятели помагат за Румъния и Словакия и те инициираха навлизането на бизнеса ни в тях. Съпругът ми Николай се грижи за земеделието и това всички продукти да са гледани качествено и с много любов, а аз се справям с административната работа и с производството на козметичните продукти. Заедно като екип се радваме и развиваме нещо, което ни носи огромно удовлетворение, а клиентите ни не спират да ни зареждат с енергия и да ни мотивират да се развиваме.

Васил Ралчев, Елена Ралчева, Веселина Ралчева


Как се отблагодаряваме


Не приемаме всичко, което ни се случва, за даденост и се стараем постоянно да даваме и да помагаме. В момента се грижим за повече от 30 семейства от малцинствата, като не механизираме много от дейностите си в земеделието, за да можем да им осигурим дългосрочна заетост. Все още голямата ни част от лавандуловите насаждения се косят ръчно. ръчно се събират и диворастяща смрадлика и коприва. За брането на рози пък ангажираме над 100 души. От началото на пандемията инвестирахме много в 3 кампании, в които раздадохме безплатно над 2000 дезинфектанта, произведени на основата на нашето лавандулово и смрадликово масло, на клиенти и още толкова - в нашата област Пазарджик. Всяка година на рождения ден на бранда, 8-ми март, раздаваме по 1000 безплатни продукта на най-верните ни клиенти и постоянно се допитваме до тях. Неотдавна пуснахме пост, в който попитахме как може да се подобрим и получихме десетки предложения. Петте най-често срещани желания от клиентите сме на път да изпълним съвсем скоро. А от 2020 предлагаме единствената в България опция за 100% защита на нашите клиенти, като даваме възможност за пълно възстановяване на сумата за поръчка, ако клиентът не е доволен, без да е нужно той да връща продукта.

inaessentials.com

Balkanite Net