Именити творци подкрепят екипа на БАН за българската ваксина

Авторите на книгата “Ковид 19 или Войната за душите ни” с благотворителен търг за проекта на нашите учени

 

Благотворителна вечер с търг и томбола в подкрепа на българската ваксина, създадена от Института по микробиология към БАН, ще се състои на 14 април от 18 ч. в музей-галерия АНЕЛ.

Събитието съвпада с премиерата на книгата “Ковид 19 или Войната за душите ни” с автори Патриция Кирилова и Мила Салахи.

Рецензенти на книгата са проф. д-р Георги Чернев, който пръв поведе война с масовите лекарства за кръвно, които учените в цял свят свързват с развитието на ракови заболявания, както и хирургът д-р Ивайло Христов.

Събраните средства, по време на вечерта, ще бъдат връчени на учените от БАН, които създадоха българската ваксина срещу Ковид. Те ще бъдат сред гостите на благотворителната вечер, а в набирателната им сметка вече има дарения от българи от цял свят, след кампанията, която Патриция и Мила започнаха преди 2 месеца.

“Властимащите неглижират българските научни постижения, а ние като народ, доказан в световната история с открития, променили начина на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо с нашите учени”, коментират инициаторите на петицията в подкрепа на българската ваксина – Патриция Кирилова и Мила Салахи. Те
припомнят, че България е лидер в производството на ваксини от 1960 г. до момента.

Специален гост на благотворителната вечер ще бъде именитият български скулптор Павел Койчев и неговите творби, включени в търга.

През 1999 г. той участва в изложението „Световни художници на хилядолетието“ в централата на ООН в Ню Йорк. През 2002 г. е един от тримата художници, представили България на Международното биенале във Венеция.

ПАВЕЛ КОЙЧЕВ „Легнала жена“- месинг

Павел Койчев има множество самостоятелни изложби и проекти в България и по света. Негови произведения са притежание на Националната галерия (София), на Софийската градска галерия, на галерии в страната и частни колекции в Австрия, Дания, САЩ, Белгия и др.

По време на благотворителната вечер ще има търг на картини на художничката и скулпторка Анжела Минкова.

Участвала е в множество общи изложби в България, Холандия, Испания, Англия, Гърция, Германия и Италия. Организирала е над двадесет самостоятелни изложби, участвала е в сборни изяви. Излага акварел, керамика, пластика, фотография.

Носителка е на много награди, сред които I-ва награда на Международно биенале на рисунката „Перес Виниамил“ – Ел Ферол, Испания. Произведения на художничката са притежание на частни колекции и галерии в страната и чужбина.

В подкрепа на българската наука се включват българи от цял свят. Сред тях е DiYoN ART & DESIGN – запазена марка на известната дизайнерка Петя Йончева. Уникалните аксесоари ще бъдат включени в благотворителната томбола за българската наука.

Кметство с. Ослен криводол, община Мездра, дарява уикенд за двама, предоставен лично от кметския наместник г-н Роман Иванов. Недалеч от центъра на селото се намира единственият по рода си древен скално- култов комплекс на Съвкуплението.

Уикенд за двама в Кацарева къща в село Ковачица, община Гърмен, предоставя г-жа Мариана Дикова.

Талантливата дизайнерка Мария Йончева дарява бижута-уникати, а авторите на книгата Патриция Кирилова и Мила Салахи ще предоставят билкова козметика със запазената марка Лилит и серия GOLD – за вечна младост и красота.

Всички гости на благотворителната вечер в подкрепа на българската наука ще опитат вино от времето на древния ни цар Севт, приготвено по рецепта на повече от 2400 години. Древността ще бъде представена и от фирма “Трежър”, част от Историческия парк, с реплики на антични съдове.

ЕКИПЪТ НА БАН - БЪЛГАРСКА ВАКСИНАЕКИПЪТ НА БАН - БЪЛГАРСКА ВАКСИНАЕКИПЪТ НА БАН - БЪЛГАРСКА ВАКСИНАУчените от БАН, които създадоха българската ваксина срещу Ковид 19, бяха подкрепени от българи от цял свят, които се подписаха в петиция до управляващите, с настояване да бъде финансиран българският проект.
Книгата може да бъде поръчана тук

https://front.bg/

Balkanite Net