Тропически риби и други видове успяха да ...

Започва разработване на мярка „Съхранение на ...

Финансовият сектор навлезе в тази криза в ...

Пазарът на пътуванията категорично вече няма да ...

В началото на кампанията по розобера ще започне и ...

Над 186 млн. лв. са приходите от пътни такси от ...

Щастливите хора. Те си приличат. Всеки един от ...

В обща декларация те представиха 12 мерки за ...

Новини от деня

 

Най-четени

Водещи

Преглед на печата

ЕБВР е готова да увеличи инвестициите си в България

Финансовата институция е окуражена от намеренията на страната да стане част от еврозоната

 

Увеличение на инвестициите в България за малки и средни предприятия предвижда Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). В съобщение на институцията от днес става ясно, че вицепрезидентът ѝ Ален Пилу започва официалната си визита в България днес.

Банката добавя, че е окуражена да засили инвестициите си в страната заради намерението ѝ в крайна сметка да стане част от еврозоната.

„ЕБВР се радва да види растеж в икономиката на България и усилията ѝ да продължи да работи по структурните си реформи“, обяснява Пилу в становището на банката.

В стратегията на ЕБВР за България в периода 2020-2025 г. влиза подкрепа на конкурентоспособността на българските малки и средни компании чрез подобряване на тяхното управление и помощ в адаптацията към демографските предизвикателства, пред които са изправени. Също така е предвидено финансиране на инфраструктурни проекти, които да подобрят регионалната свързаност и да наложат екологични решения в общините и засилване на устойчивостта на финансовото посредничество.

По време на посещението си в България Пилу ще се срещне с бизнес общността и местните власти в София, Пловдив, Варна и Бургас. Дискусиите му ще са с фокус върху финансовите нужди на българските компании и начините за увеличаване на потока от чужди инвестиции в страната. Банката има намерение и да подкрепи инфраструктурното развитие в ключови общини.

Банката е основен инвеститор в България и към днешна дата е инвестирала близо 4 млрд. евро в българската икономика.

Balkanite Net