Финансиране от 800 хил. евро получи българскa компания в сферата на телемедицината

Healee е компания, развиваща платформа за телемедицина, която свързва чрез удобен виртуален контакт лекари и пациенти. Решението на компанията дава възможност за дистанционни онлайн прегледи, които са изключително актуални и набиращи популярност в пандемична обстановка. Платформата предлага функционалности за общуване между лекар и пациент чрез видеоразговор, обмяна на снимки или чрез съобщения.

Около 30 хиляди българи са потребители на Healee, като по време на извънредното положение, броят на потребителите расте близо 10 пъти. Освен това, в последните два месеца повече от 400 лекари се присъединяват към платформата, като част от тях са от Великобритания и САЩ.

Растежът на Healee не остава незабелязан и от инвеститорите, като два български фонда подкрепят проекта с инвестиция от 800 хил. евро. Новите инвеститори са HR Capital и Eleven, които ще осъществят вложението на два транша. Друг инвеститор в Healee е съоснователят на "Телерик" - Васил Терзиев.

От компанията планират да вложат набраните средства в експанзия на нови пазари като САЩ, Великобритания, Австралия и да се възползват от очаквания растеж на решенията, свързани с телемедицина и дистанционни прегледи в световен мащаб.

 https://uspelite.bg/

Balkanite Net