Заместник-министър Георг Георгиев прие новите посланици на Япония и Пакистан

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие копия на акредитивните писма на двама новоназначени посланици -  извънредния и пълномощен посланик на Япония Хироши Нарахира и извънредния и пълномощен посланик на Пакистан Мариам Мадиха Афтаб.

 

Заместник-министър Георгиев прие посланик Нарахира в МВнР, като по време на разговора двамата събеседници обсъдиха отличните отношения между България и Япония. Те отбелязаха трите важни кръгли годишнини, които страните ни честваха през 2019 г. - от осъществяването на първите официални контакти, установяването на дипломатическите отношения и впоследствие тяхното възстановяване след известно прекъсване. „Така показахме колко именно дълготрайно е приятелството между нашите две страни, а потенциалът пред сътрудничеството – безкраен“, заяви заместник-министърът на външните работи.

По време на срещата си заместник-министър Георгиев и посланик Мариам Мадиха Афтаб се съгласиха, че традиционно добрите отношения между България и Пакистан биха могли да се задълбочат, като най-лесният път към това е чрез сближаването на хората – с културни, образователни и туристически обмени. „В нашето министерството ще намерите не само партньори и подкрепа, но и приятели“, каза Георгиев. През 2020 г. отбелязваме 55 години от установяване на дипломатически отношения между България и Пакистан.

Заместник-министър Георгиев пожела успех на новоназначените посланици на Япония и Пакистан в изпълнение на мисиите им в България.

Balkanite Net