Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Тридневна лаборатория по предприемачество събра младежи с идеи за собствен бизнес от България и Македония

 

В периода от 3 до 5 ноември 2017 г. в китното македонско градче Дойран се проведе втория етап от Академията за млади предприемачи „StartUP Academy България - Македония“ - Тридневна открита лаборатория по предприемачество за младежи от България и Македония на тема „Започни собствен бизнес“.

Във втората фаза на Академията се включиха най-добрите двадесет младежи – ученици и студенти от България и Македония, които успешно преминаха през първия етап на Академията – четиридневните обучения по предприемачество в България (19-21 юни 2017 г.) и в Македония (16-19 септември 2017 г.).

В рамките на три дни младежи от двете държави работиха върху изграждане на собствените си идеи за бизнес под зоркия поглед на ментори, учители и експерти в бизнес планирането и управлението на проекти. През първия ден от обучението участниците от България и Македония представиха завършените и усъвършенствани бизнес идеи в периода между двете обучения. Участниците от Македония представиха своите идеи под формата на предварително заснети видеа.

Вторият ден започна с представянето на бизнес идеите на участниците от България, които бяха подготвили много интересни мултимедийни презентации, с които впечатлиха своите ментори. Бяха идентифицирани специфичните нужди от подкрепа за по-нататъшно развитие на всяка представена бизнес идея. Обучителната програма продължи с представяне на спецификите на добрия бизнес план, а също и техниките при представянето на бизнес идеи пред потенциални инвеститори (т.н. “pitching”). Втория ден завърши с караоке, много музика и танци.

Третият и последен ден започна с представяне на всяка от бизнес идеите в рамките на една минута, последвано от коментари на експертите и менторите. След успешното представяне, участниците и експертите изготвиха индивидуални планове за финализиране на бизнес идеите.

В края на обучението всеки получи сертификат за участие и правото да представи своята бизнес идея на Финалната конференция на проекта, която ще се проведе в началото на месец декември в град Сандански.

Тази публикация е осъществена със съдействието на Европейския съюз. Съдържанието на тази публикация е отговорност единствено на Сдружение Бизнес информационен и консултантски център – Сандански и по никакъв начин не отразява позицията на Европейския съюз или на Управляващия орган на програмата.

     

 

Последно променена вЧетвъртък, 09 Ноември 2017 21:59