Вход
обновено 9:25 AM EET, Jan 21, 2020

Стартира инициативата "Да почистим Пампорово заедно". Къде и как да се включите тази събота

Кампания „Да почистим Пампорово заедно“ ще се проведе в събота под опеката на „Пампорово“ АД, сдружение „Планинско приключение“ и „Консепт Криейтив“. Всички желаещи доброволци ще бъдат превозени безплатно от обозначени места в Смолян и Чепеларе. Целта на проекта е да се мотивират всички хора, които обичат планината и природата, да се включат активно в нейното почистване, така че гората да остане чисто и приятно място за всички целогодишно!

Организираният транспорт тръгва от 9.00 часа от Смолян и от Чепеларе, и в 9.30 по план всички участници в кампанията трябва да се съберат на плац Студенец, Пампорово. Оттам ще се придвижват из планината с лифт, отново предоставен за безплатно ползване в рамките на кампанията. Чували, ръкавици и сметоизвозване ще бъдат осигурени от общините Смолян и Чепеларе. Кампанията ще продължи от 10.00 до 14.30, като след приключването й всички доброволци ще имат възможността безплатно да посетят кафе-панорамата "Снежанка" и ТВ кулата с панорамната площадка, а в 16.00 е и транспорта обратно от Пампорово до Смолян и Чепеларе.

Надеждата на организаторите е кампанията да стане ежегодна и да има много последователи. За участие или въпроси, може да се свържете с Туристически адвенчър център Пампорово на тел. 0876 907 604.

Освен полезна за природата и оттам за самите нас и нашето бъдеще, кампанията предоставя удобния случай да прекараме един ден в природата, да се разходим до Пампорово и кула „Снежанка“ и да осъзнаем колко малко усилие трябва, за да стане промяната!

http://uspelite.bg