Вход
обновено 9:25 AM EET, Jan 21, 2020

Създадоха железопътен аудиотур. Придобивката е първата в България

За първи път в България създадоха железопътен аудиотур. В записа се описва маршрутът на Родопската теснолинейка, която свързва Област Пазарджик и Област Благоевград.

Аудиотурът е наличен на български, руски и английски език. Той е създаден от Анатоли Костов, съвместно със сдружение "За теснолинейката". Записът може да бъде чут от всеки, който сканира QR кода от плакатите в теснолинейката. Автоматичното мобилното устройство пуска аудиозаписа, а пътниците могат да избират и гара, за която да научат повече.

Слушателите могат да чуят интересни истории за създаването на теснолинейката, за интересни места, за градовете и селата, през които минава - това са Якоруда, Велинград, Банско, гара Аврамово, която е най-високата гара на Балканския полуостров с 1267 метра надморска височина, гара Цепина, където се намира единствения по рода си музей на теснолинейката в България, разказва Костов, цитиран от БНТ.

Целта на Анатоли Костов е не само да забавлява и образова пътниците, но и конкретно да запознае чужденците с особеностите на България в участъка на теснолинейката.

Сред чуждите туристи теснолинейката е известна като „алпийската железница на Балканите". Ние създавайки този аудиотур ще я позиционираме на още по-добро ниво в света, допълва Анатоли Костов.

Аудиотурът е безплатен и може да бъде използван през интернет, но и извън мрежата, така че пътниците да могат при всякакви условия да чуят разказа от записа.

Снимка: Новини.бг

http://uspelite.bg

Последно променена вПонеделник, 23 Юли 2018 10:25