Вход
обновено 9:25 AM EET, Jan 21, 2020

Замъкът край Равадиново с международно признание

Замъкът „Влюбен във вятъра“ край Равадиново получи ново международно признание от International Coalition of Tourism Partners /ICTR/. Атракционът, който всяка година се посещава от хиляди туристи, е един от малкото български туристически обекти и организации, които отговарят на критериите на Международната коалиция на туристическите партньори.

 Всъщност само Министерството на туризма, замъкът „Влюбен във вятъра“ и още една туристическа фирма отговарят на критериите за членство в международната туристическа организация.

 ICTP е международна коалиция на глобални дестинации и заинтересовани страни в областта на туризма и пътувнето, които са ангажирани с качествени услуги и зелен растеж.

 International Coalition of Tourism Partners /ICTR/ ангажира общностите и техните заинтересовани страни да споделят качествени и екологични възможности, включително инструменти и ресурси, достъп до финансиране, образование и маркетингова подкрепа. Тя се застъпва за устойчив авиационен растеж, опростени формалности за пътуване и справедливо съгласувано данъчно облагане. ICTP подкрепя Целите на хилядолетието за развитие на ООН, Глобалния етичен кодекс за туризъм на ООН и редица програми, които ги подкрепят.

Атракцонът заслужи членството си в международната организация със спечелените през годините национални, международни и световни награди, но и със качеството на услугите, които предлага. Създаването и изграждането на Замъка от неговия собственик Георги Тумпалов  отговаря изцяло и на целите, критериите и визията на International Coalition of Tourism Partners за зелен растеж.

 Основната сграда на замъка, параклиса, винарната, художествената галерия и други обекти се изработват главно от мраморизиран варовик. Според теста на камъните от Българската академия на науките,  възрастта на камъните е между 47 и 53 милиона години. И всички останали строителни материали са напълно естествени, като мрамор и гранит. Над 20000 тона камъни са били използвани по време на строителството.

 Замъкът най-вероятно е най-голямата сграда в света с форма на каменен кръст с размери от 75 до 32 метра и височина 29 метра. Покривът е покрит с меден метал с общо тегло 53 тона. Изкуственото езеро е дълбоко 5 метра. Повече от 3000 различни цветя и дървета растат в парка.Той е предпочитан основно за еднодневни семейни туристически пътувания. Магическата архитектура на замъка, красивият парк, лебедовото езеро и художествените галерии са отлично място за множество събития и състезания. Игралната зона на замъка привлича гости на различна възраст, като се започне от "Ловно съкровище" за децата до "Лов на призраци" и "Седем смъртни гряха" за възрастните.

http://www.kmeta.bg