Вход
обновено 7:50 PM EET, Dec 7, 2019

"Виртуален и мобилен музей на биоразнообразието"

 

The Project is co-funded by the European Regional Development Fund and by national funds of the countries participating in the Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020” Cooperation Programme.

 

 

Днес   от 15.00 ч. в гр. Кресна, сграда на Община Кресна, зала „5-ти октомври“  се проведе стартираща пресконференция по проект  "Виртуален и мобилен музей на биоразнообразието" /“Virtual and Mobile Museum of Biodiversity”/. Община Кресна e  водещ партньор  по проекта,  финансиран от Програма за сътрудничество Interreg V-A “Гърция-България 2014-2020”. Партньори в проекта са Асоциация Студентски Медиен Свят,България,Община Пагайо, Гърция и Гръцка мрежа за градско развитие, Гърция.

Общият бюджет е 835 854,43 евро. Целта на проекта е да се анализира и подобри състоянието на биоразнообразието в местообитанията на територията на общините Кресна /България/ и  Пагайо /Гърция/. Работните пакети обхващат различни дейности  по управление и координация на проекта, дейности по визуализация и разпространение на резултатите, оценка на биоразнообразието и изготвянето на съвместна стратегия, създаване на мобилни музей и и образователен център, както и създаване на виртуален обучителен център по биоразнообразие.

На пресконференцията присъстваха представители на всички партньори по проекта, много гости и граждани на общината.

Последно променена вПетък, 12 Юли 2019 08:49