Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Зелено училище под надслов „Изкуство от отпадъци“

 

В периода 06 – 08 октомври 2017 г., в Дойран – Република Македония, се проведе зелено училище под надслов „Изкуство от отпадъци“. 

Участие в зеленото училище взеха общо 30 ученика на възраст от 10 до 15 години - 15 ученика от Република Македония - Ооу „Петър Мусев“ – град Богданци и 15 ученика от 3 училища в град Благоевград - ІІІ ОУ „Димитър Талев“, СУ „Иван Вазов“, XI ОУ „Христо Ботев“.

В рамките на тридневното зелено училище, учениците получиха възможност да се запознаят с различните аспекти на опазването на околната среда, видове  отпадъци и отрицателните въздействия върху околната среда от неправилно им третиране. Бяха организирани тематични семинари за изработка на произведения от отпадъчни материали, изложба и различни занимания, свързани с управлението на отпадъците.

Зеленото училище бе насочено към повишаване осведомеността и познанията сред учениците от основното образование в трансграничния регион на България и Македония, относно правилното и ефективно управление на отпадъци, както и към насърчаване съвместните усилия за опазване на чиста околна среда, и възпитаване на екологосъобразно отношение  и практики сред младото и подрастващо поколение в региона.

Събитието бе организирано като част от дейностите по проект „Трансгранично сътрудничество за опазване на околната среда и по-добро качество на живот - WasteEDU“, който се изпълнява от „Съюз на производителите на екологична енергия – BG“, в партньорство с „Център за климатични промени – Гевгелия“, в рамките на ИНТЕРРЕГ - ИПП Програма за трансгранично сътрудничество България – Македония.

 

Повече информация за проекта, проектните инициативи и интересни новини по темата, можете да намерите на Интернет страницата на проекта, на адрес: www.waste-edu.eu, както и на официалната Facebook страница на проекта.

 

Тази публикация е осъществена със съдействието на Европейския Съюз. За съдържанието на тази публикация отговорност носи единствено  „Съюз на производителите на екологична енергия – BG „  и не може по никакъв начин да отразява мнението на Европейския Съюз.

Последно променена вПонеделник, 23 Октомври 2017 14:28
Banner 468 x 60 px