Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Търсят се десетте най-изявени млади личности на България

Номинациите се събират за четвърта поредна година у нас в рамките на световноизвестния проект „Най-изявените млади личности”

Стартира приемът на номинации за десетте най-изявени млади личности на България, съобщават от Junior Chamber International – България.

Номинациите се събират за четвърта поредна година у нас в рамките на световноизвестния проект The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Проектът цели всяка година да бъдат отличавани млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях области на развитие, и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Номинациите ще се приемат до 23:59 ч. на 25 март 2018 г. чрез попълване на електронния формуляр на интернет страницата на програмата: http://toyp.jci.bg/. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство, и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

Бизнес, икономика и/или предприемачество;

Политика, право и/или постижения в държавната администрация;

Академични постижения или лидерство;

Културни постижения;

Морално лидерство и/или защита на околната среда;

Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;

Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;

Научни и/или технологични разработки;

Личностно развитие и/или постижения;

Иновации в медицината.

Кандидатурите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI и след това одобрените номинации ще бъдат оценявани от специално жури. Отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора, със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония.

Десетимата победители ще бъдат номинирани за международното състезание TOYP, като така ще получат шанса да се наредят сред 10-те най-изявени млади личности на света за 2018 г.

Основите на наградите TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминават през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в държавите, където има представителства на JCI. С наградата TOYP през годините са отличени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.

http://www.economy.bg

Banner 468 x 60 px