Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

70 години на сцена! Неуморимата Стоянка Мутафова с юбилеен спектакъл

На връх рождения си ден – 2 февруари, в зала 1 на НДК, незалязващата звезда Стоянка Мутафова ще отбележи "70 години на сцена". Юбилейният спектакъл ще започне в 19:30, а на сцената ще я подкрепят много нейни приятели и колеги.

Сред тях ще бъдат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, "Тоника Домини" и др.

За страхотния спектакъл се продават билети в мрежата на Тикетпортал, Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец". Цената им е от 20 до 70 лв. според мястото в залата. Тъй като има много голям интерес е пуснат и втори балкон, там цените са от 40 до 50 лв., съобщават организаторите от продуцентски къщи "Ажур Пико" и "Артишок".

"Кралицата на българската комедия" има в биографията си изключително богата палитра от роли. Първата ѝ е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Участва в много от емблематичните български филми като "Специалист по всичко", "Любимец 13", "Топло", "Бялата стая", "Кит", "Езоп" и други.

Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София. През 2012 г., когато празнува 90-годишния си юбилей, тя сподели:

За мен този театър (Сатиричния) е кажи речи всичко.

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес.

www.uspelite.bg

Banner 468 x 60 px