Вход
обновено 6:42 PM EEST, Oct 11, 2019

За двадесет и втора година джазът завладя Банско

Джазът е живот. Джазът е свобода. Джазът е вдишване и прегръдка. Джазът говори на езика на всички народи по целия свят. Той обединява хората, независимо от тяхната раса, вярвания, цвят на кожата.

Image result for За двадесет и втора година джазът завладя Банско Джазът ни дава място на света, за да споделим жизнения си опит – нещо, от което духът ни се нуждае и какво по-логично от това най-големият летен музикален форум на Балканите да се провежда имено в Банско. Градът, който вече двадесет и две години вибрира под ритъма на тази съвършена музика, вплела в енергията си чувството да се възвисяваш и да се чувстваш чут и разбран. Днес Банско е джаз и защото е територия на духа, а той не познава граници, целият ден е наситен с изкуство.

Image result for За двадесет и втора година джазът завладя Банско От възраждащите традиции и фолклорни обичаи, през изложбите, които впечатляват със различния и вдъхновяващ светоглед на своите създатели, до най-чаканият старт на събитие за това лято. Пред Посетителския-информационен център в града има автентична „ковашка работилница” и можете да се убедите,че дори желязото става по-изящно, когато се кове под звуците на джаза. В духовното пространство на Банско, сякаш традиционно по време на фестивала, изтъкнати художници откриха своите изложби.На събитието присъства кметът на общината Георги Икономов, който поздрави авторите и пожела успех на изложбите, така допълващи атмосферата, която фестивалът създаде в Банско. В 19.00ч. настъпи и тържественият момент за откриване. Организаторът и създател на фестивала Др. Емил Илиев поздрави присъстващите, които се стекоха на площада и покани кмета на общината официално да открие голямото събитие. Георги Икономов каза, че общината винаги ще подкрепя този мащабен форум и пожела на участниците и публиката пет незабравими летни джаз дни.

 

Последно променена вСряда, 07 Август 2019 13:32

Banner 468 x 60 px