Вход
обновено 11:53 AM EET, Jan 18, 2020

Фолклорно надиграване в Благоевград в Световния ден на танца -29 април

От няколко години 29 април се отбелязва в България и по света като Международен ден на танца с организиране на танцови забави на открито. Българските фолклорни танци са част от културното ни и духовно наследство и за да се покаже тяхната заразяваща красота,  Регионален исторически музей – Благоевград и Фолклорна формация „Мегдана” – Благоевград организират танцово фолклорно шоу, с което и Благоевград да се включи в световната танцова фиеста на този ден.

        «Да покажем красотата на българските фолклорни танци» е мотото на танцовото фолклорно надиграване, което Регионален исторически музей – Благоевград и Фолклорна формация „Мегдана” организират на 29 април 2012 г., неделя, от 17:00 часа, на площадката пред музея.

Поканени са за участие самодейни фолк клубове от Благоевград, в които хора от различни възрасти и професии танцуват български народни танци за здраве и тонус.  Такова фолклорно шоу се организира за втора поредна година. Проведеното на 29 април 2011 г.  надиграване събра много съмишленици и почитатели и организаторите си поставиха за цел да го превърнат в традиция. Идеята е да се покаже, че танцът е здраве,  физическо и емоционално пречистване, танцът е връзка, изразяване и радост.

 

 

Медия

Obama on $1 Billion Loan to Ukraine
Последно променена вНеделя, 07 Август 2016 20:21
Още в тази категория: Читроне »

Banner 468 x 60 px