Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

„Мистерията Еньовден” призова да се влюбим

Вечната тема за борбата между доброто и злото бе представена с визуални ефекти и 3D проекции в „Мистерията Еньовден”. Постановката на желязната дама Нешка Робева вплете народни традиции, модерно звучене от български фолклор, хардрок и улично изкуство с тайната и обичаите на Еньовден, три поредни дни в зала 1 на НДК. Спектакълът  разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. „Мистерията Еньовден“ е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре. Спектакълът е завет за младото поколение.

Начало на зрелищното събитие даде актьорът Васил Михайлов със своите спомени за миналото и разказ на странник, объркан от напрегнатото съвремие. Последва взривяващият глас на Звезди от „Ахат” и песента „Дървото” и появяването на ръмжащи мотори на сцената. Повече от 25 музиканти изпълниха музиката на представлението на живо. Солисти на спектакъла бяха Анета Авакян, Боряна Гинева, Стилян Ранджев, Димитър Василев и Мартин Дойчев. Магията на танца и легендата за най-дългия ден в годината – Еньовден разказаха танцьорите от “Neshka Art”, едни от най-добрите ни състезатели по спортна и художествена гимнастика, брейк формация “X-Energy crew” и танцьорът Метин Енимехмедов. Специално участие взеха певиците Деси Добрева и Валерия Момчилова – Мона, както и рап формацията „Хората от гетото”, рок вокалите Момчил Степанов, Теодор Койчинов и Христо Младенов.

Гости на спектакъла бяха и популярните лица от кампанията „Преоткрий традициите” – синоптичката Никол Станкулова, актьорът и тв водещ Сашо Кадиев, сноубордистката Александра Жекова, певецът Любо Киров, както и лицата на „По света и у нас” Георги Любенов и Аделина Радева.

„Всичко, което се очаква от вас е да се учите, да се влюбите, да си изберете професия и да раждате децата си тук в България“, бе финалът на „мистерията” като завет към младите.

 

 

 

Медия

Obama on $1 Billion Loan to Ukraine
Последно променена вСряда, 29 Юли 2015 07:22
Още в тази категория: « Читроне Лазарица в Герман »

Banner 468 x 60 px