Вход
обновено 7:33 PM EEST, May 20, 2018

Добри новини за Европейски корпус за солидарност!

 

Добри новини за Европейски корпус за солидарност!
Два проекта, ръководени от италианските и френските публични служби по заетостта, ще предложат работа или стаж в друга държава от ЕС на 6000 млади хора до 2019 г. #EUSolidarityCorps cc European Solidarity Corps

Какво представлява Европейският корпус за солидарност?

Европейският корпус за солидарност е нова инициатива на Европейския съюз, която дава възможност на младите хора да извършват доброволческа дейност или да работят по проекти в своята страна или в чужбина, като принасят полза за общностите и хората в Европа.

Младите хора, които участват в Европейския корпус за солидарност, трябва да приемат неговите мисия и принципи и да се придържат към тях.

Можете да се регистрирате за участие в Европейския корпус за солидарност, ако сте навършили 17 години, но не можете да започнете работа по проект до навършването на 18 години. В проектите на Европейския корпус за солидарност могат да участват лица на възраст до 30 години.

След приключване на процеса на регистрация участниците в Европейския корпус за солидарност могат да бъдат поканени да се присъединят към широк кръг проекти, например за предотвратяване на природни бедствия или възстановяване след тях, помощ в центрове за бежанци или вземане на мерки във връзка с различни социални въпроси в дадени общности.

Продължителността на проектите, подкрепяни от Европейския корпус за солидарност, е от 2 до 12 месеца. Обикновено те ще се провеждат в страните от Европейския съюз.

Повече информация за Европейския корпус за солидарност [ЧЗВ]

Заинтригувахме ли ви?

Ако търсите предизвикателство и искате да се посветите на подпомагането на други хора, присъединете се към Европейския корпус за солидарност още днес!

https://webgate.ec.europa.eu/cas/login?loginRequestId=ECAS_LR-6247007-emkVzP4jZMJileEwErY7uKhJzPMhR6NyLViJwozk7QsPysDOOP8pIzkVa5Lon55gpN9O7zPPCgoi29OWqHb043q-PHslUMVSXYCztkuZw1UbUc-edW5VlQDIzkAxUlHPoznNwooyLo7xwFELZuZtSQxTV60

Източник: Европейската комисия

 
Banner 468 x 60 px