Вход
обновено 3:58 PM EEST, Jul 22, 2018

„Моят дом на европейската история“: какво е Европа лично за Вас

Открийте на страницата на Европейския парламент „Моят дом на европейската история“ - виртуална библиотека на свидетелства за личната ни връзка с миналото и настоящето на Европа.

 

Какво означава да бъдеш европеец? Това е въпрос, който касае не само големите лидери: всички ние сме част от нашето време и имаме роля в съхраняването на общата ни идентичност. Затова прегледайте своите снимки, видеоклипове и аудиофайлове и споделете подходящите на нашата страница „Моят дом на европейската история“.

 

Страницата Ви дава възможност да споделите своите спомени и истории за Европа. Те могат да включват лични наблюдения за това какво е да си европеец или свидетелства за това как големи исторически събития са се отразили лично на Вас или на Ваши близки.

 

Сайтът е интерактивен и имате възможност да разгледате това, което е публикувано от другите хора от цяла Европа. Можете да търсите из множестовото истории по период, място или по тема.

 

Благодарение на сътрудничеството с френско-германския телевизионен канал ARTE, са достъпни във видео формат и речи на известни хора като Мартин Лутер Кинг, Уинстън Чърчил и Долорес Ибарури.

 

Ние сме историята - открийте различните гледни точки към нея на http://my-european-history.ep.eu/!

Източник: Европейски парламент

Banner 468 x 60 px