Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Голям успех! Филм с българско участие спечели "Златна мечка" на Берлинале

"Не ме докосвай" е копродукция на няколко държави, сред които и България, а в актьорския състав са Ирмена Чичикова и Георги Налджиев.

Българският филм "Ага" на Митко Лазаров закри 68-то издание на престижния филмов фестивал "Берлинале" в Германия. Той бе и първата родна кинопродукция, попаднала в програмата на фестивала в последните 29 години.

Ден по-късно се проведе награждаването, а бленуваната от всеки занимаващ се с кино "Златна мечка", за изненада на много критици и журналисти, попадна в ръцете на румънската режисьорка Адина Пинтилие за филма ѝ "Не ме докосвай" (Touch me not).

Проектът е с румънско, германско, чешко, френско и българско участие, като копродуцент е Мартичка Божилова, музиката е дело на Иво Паунов, Ирмена Чичикова влиза в една от главните роли, а на Георги Налджиев е поверена поддържаща. 

Продукцията е изключително смел и успешен експеримент, в който героите търсят интимност, но същевременно се страхуват от нея. Филмът вдъхновява зрителите да се стремят към открит диалог със самите себе си, както и да приемат различното, да изпитат съчувствие, да преосмислят представите си за всичко. Творбата провокира и отваря нови хоризонти на мисълта посредством

неконвенционалните си методи на снимки и представяне на образите в нея.

 

http://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px