Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Европейски форум за гражданско участие събира на едно място национални и европейски мрежи

В дните 29-31 май ще се проведе Европейски граждански форум на тема:“Граждани – Участие – Политики: възраждане на Европейския проект“.  На едно място ще има представители на български и европейски мрежи с фокус подобряване на гражданското участие. Форум Гражданско Участие съвместно с ECAS (European Citizen Action Service), European Civic Forum и Блулинк са инициатори на събитието. 

На 30 май в клуб Перото ви каним да се присъедините на кулминационния ден: „Гражданско участие и вземане на решения съвместно с гражданите“

Участие са потвърдили представители на Европейската комисия с кампания за Европейската гражданска инициатива; представители на Агенцията на ЕС за основните права (FRA), които ще представят доклада за предизвикателствата пред гражданските организации в ЕС. Събитието ще се проведе под патронажа на Българското председателство на Съвета на ЕС

Събитието ще бъде открито от Ричард Янгс, старши анализатор в Карнеги институт, Лондон. Форумът ще представи различни гледни точки и инструменти за вземане на решения с гражданите. 

Democracy1

Ще поставим въпроса за гражданското участие в по-широк европейски контекст и ще говорим за предизвикателствата, пред които се изправяме всички като представители на гражданските организации.

Какви инструменти можем да използваме? Как да бъде гласът ни по-силен? Как ЕС може да бъде по-близо до гражданите и да отговори по-адекватно на очакванията им? Какво разбираме под електронна демокрация? Какво ни предлага като възможност Европейската гражданска инициатива? 

Събитието предоставя уникална възможност на едно място да се съберат представители на различни организации и да споделят опит и идеи за възраждане на Европейския проект.

 http://www.fgu.bg

Banner 468 x 60 px