Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

С какво може да ви бъде полезен Европейският потребителски център

Европейският потребителски център предоставя безплатна, индивидуална помощ за потребители, които имат проблеми с покупки зад граница в ЕС, Исландия или Норвегия.

Например:

Потребител наема кола в Италия, при което плаща на гишето 150 евро такса за втори шофьор и за правото да върне автомобила на друго място. Същата сума обаче по-късно му е удържана от депозита след връщане на колата.
Мъжът звъни няколко пъти до компанията, а след това изпраща два имейла, без да получи обяснение, защото сумата е удържана за втори път. След намесата на ЕПЦ България и ЕПЦ Италия сумата от 150 евро му е възстановена.
"Благодаря Ви за отзивчивостта и прекрасната работа! Дано повече хора търсят правата си в подобни ситуации, за да се спрат тези злоумишлени действия.", написа потребителят в имейла си до ЕПЦ България.

За допълнителна информация от източника: http://www.ecc.bg/

Там ще прочетете:

Имате нужда от потребителски съвети за вашето пътуване в Европа или искате да знаете как да пазарувате безопасно онлайн от единния пазар на ЕС?

Имате затруднения с получаването на обезщетение за отменен полет или със замяна на дефектна стока с нова? Вашето оплакване за завишена сметка е останало без отговор?

Европейският потребителски център България ви предлага безплатна помощ и съвети

  • при пътуване в Европа или при покупка на стоки и услуги от друга държава членка, Исландия или Норвегия. Консултацията с нас  може да ви спести пари и да ви помогне да избегнете проблеми,
  • безплатна професионална помощ и разглеждане на вашата жалба срещу търговец, регистриран в друга държава членка, например чуждестранен онлайн магазин или туроператор, в случай че не сте доволни от начина, по който те са се отнесли към случая ви.

Banner 468 x 60 px