Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Хей, бъди фламинго и дари тетрадки и пособия на деца в нужда!

Добре дошли в седмицата на трескавата подготовка за първия учебен ден. Родители, деца, баби и дядовци хаотично мигрират от книжарници, книжни пазари, големи хипермаркети и всякакви места за учебни материали. Големи колонии от розово фламинго тази година са дошли и в нашата родина.

Макар и рядко, може да се види и в България,

говорят енциклопедичните източници.

Но ето ги в изобилие върху тетрадки, тефтери, химикалки, моливи, папки, лепящи листчета, етикети, шишета за вода и още много артикули, реещи се в нежния цвят по рафтовете в магазините.

Розовата птица дойде и в нашия дом под формата на перната розова химикалка, която създаде радост голяма. Дали ще отиде обаче при децата в неравностойно положение, не зная, но го приветствам в сърцата на всички ни, защото фламингото е символ на щастието, нищо не ни пречи да го дарим до 14 септември с тази чудна мисия, за която разбрахме от Time Heroes:

Можем да приветстваме фламингото да дойде и за тези дечица от ОУ "Васил Левски" в село Орешене. Там учат близо 150 деца от 1 - 7 клас. Около 90% от тях са от семейства с нисък социално-икономически статус и родителите са затруднени да осигурят необходимите за учебната година учебни пособия.

А дали ще са с лика на щастливата птица е без значение, важното е да видим щастливите усмивки на децата върху лицата им и така ще знаем, че със сигурност то може да се види и в България.

За да помогнат на децата да влязат в клас с увереност и пълни раници, техни учители стартират дарителска кампания за набиране на:

  • тетрадки - тесни и широки редове, широки редове, големи квадратчета, малки квадратчета;
  • химикалки и моливи за писане;
  • цветни моливи и флумастери;
  • гуми, острилки, ножици, лепило;
  • линии и други чертожни инструменти;
  • бели листи и цветна хартия;
  • други ученически материали

Приемат се и използвани материали като моливи, гуми, линии.

Най-удобно ще е да изпратите материали на адреса на г-жа Недялкова, която живее в съседното село Брестница.

Може да пуснете пратката и до ЕКОНТ офис "Луковит" или до СПИДИ офис "Луковит" 

За да разберете подробностите къде точно да дарите само натиснете големия зелен бутон.

Със сигурност всеки може да отдели материали, поглеждайки затрупаните бюра на децата вкъщи. Като рядка птица открих тетрадки с тесни и широки, въпреки че отдавна моите деца се ширят на големи редове. Боички, острилки, подвързии, 5 броя несесери - 3 спокойно могат да зарадват другиго в нужда. Чудесно даже имам и помощници, всички се включихме - кой с молив, кой с линия, чувството да даваш и споделяш е безценно и възпитава. Една обща мисия, едно общо дело, 10 минути ангажираност, а толкова много чудеса. Нищо работа.

Пусни Фламингото и в твоя дом, защото отваря сърца и помага.

http://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px