Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Публична дискусия на тема „Фалшиви новини, фалшива реалност: Как да разпознаваме фалшивите новини в кампанията за Европейските избори 2019?

Бюрото на Европейския парламент в България и сайтът Редута.бг организират на  19 март 2019 г., вторник, от 15.30 до 17.30 ч. в Дома на Европа в София (ул. „Г.С.Раковски“ №124) публична дискусия на тема „Фалшиви новини, фалшива реалност: Как да разпознаваме фалшивите новини в кампанията за Европейските избори 2019?“.  Събитието е предназначено за студенти и младежи и ще насочи вниманието им към спецификите на антиевропейската пропаганда и ще им предложи методи и техники за разпознаването ѝ.

В събитието ще вземат участие Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, Владимир Шопов, политически анализатор, доц. д-р Мария Попова и д-р Ралица Ковачева от Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски“. Те ще представят различни аспекти на темата за дезинформацията и след това ще дискутират конкретни примери и ще отговарят на въпросите на публиката.

Ще бъдат поканени ученици, студенти и младежи от неправителствени и младежки организации, но могат да присъстват и всички, които се интересуват от темата.

Събитието е отворено за медии.

Тъй като местата в залата са ограничени, моля да се регистрирате за участие до 17.30 ч. на 18 март 2019 г. на следния линк: http://ttimv.eu/qg3f

Допълнителна информация:

Дата и час: 19 март 2019 г. (вторник) от 15.30 до 17.30 ч.
Адрес: 
Дом на Европа, ул. „Г.С.Раковски“ №124, София

 

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngПрограма на дискусията

Banner 468 x 60 px