Вход
обновено 5:42 PM EEST, Sep 22, 2019

Нови прогнози за местата в следващия Европейски парламент (ЕС28)

Парламентът публикува днес четвъртия и последен набор от прогнози, основани на поредица от национални анкети, относно състава на следващия (9-и) Европейски парламент (751 места).

Европейският парламент публикува нова серия от прогнози относно това как може да изглеждаразпределението на местата в следващия Европейски парламент на базата на данни от проучвания на обществено мнение, публикувани в 28-те държави членки, събрани преди 15 април 2019 г. Данните се базират на комплект от надеждни анкети, проведени от национални институти за проучвания на общественото мнение в държавите членки и обобщени от “Kantar Public” от името на Европейския парламент. Новите данни, представени тук, са основани на 43 специални анкети относно европейските избори от 21 страни.

Данните от предишните проучвания, публикувани на 29 март, също са актуализирани с преизчисляване на данните от Обединеното кралство за улесняване на сравнението с новия сценарий с участието на Обединеното кралство в изборите през май месец.

Партиите са разпределени към съществуващите политически групи или към Европейска политическа партия, с която са свързани. Всички нови политически партии и движения, които още не са обявили намеренията си, са категоризирани като „други“.

Всички данни могат да бъдат свалени от медийния пакет за изборите.

Европейските избори в България ще се състоят на 26 май.

 

Допълнителна информация

 

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngПрогнози в медийния пакет за изборите

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-arrow.pngПрогнози относно намеренията за гласуване в момента в ЕС28 и разпределението на местата в Европейския парламент

Banner 468 x 60 px