Вход
обновено 2:50 PM EET, Jan 20, 2020

24-часов дигитален образователен хакатлон (DigiEduHack) на 3 октомври 2019г.

Как да участвате?

Включете се като приемаща организация, като се регистрирате на DigiEduHack (www.digitaleducationhack.com). Веднъж регистрирани ще можете да направите своя страница и да популяризирате Ваше местно събитие. За повече информация, посетете интернет страницата на инициативата https://digitaleducationhack.com и търсете #DigiEduHack в социалните мрежи.


Като част от плана за дигитално образование на ЕК (https://ec.europa.eu/…/edu…/digital-education-action-plan_en), Европейският институт за иновации и технологии (ЕИТ) организира 24-часов дигитален образователен хакатлон (DigiEduHack) на 3 октомври 2019г.


Инициативата, водена от Общността за знание и иновации към ЕИТ (https://www.climate-kic.org/) и координирана от университета „Аалто“ (https://www.aalto.fi/en) ще се фокусира върху бъдещето на образованието в дигиталния век в серия от различни събития в Европа.
По време на събитието (https://digitaleducationhack.com), над 50 отбора ще могат да участват в брейнсторминг и дискусии, и да предлагат решения за специфични предизвикателства, отнасящи се към трите приоритета на плана за дигитално образование:
- По-добро приложение на дигиталните технологии преподаване и учене;
- Развиване на дигитални умения и компетенции;
- Подобряване на образованието чрез по-добър анализ на данните и прогнозиране.


DigiEduHack е отворен за всички заинтересовани – министерства, училища, университети, изследователски центрове, образователни институции, НПО, фирми, инкубатори и други организации, и/или индивиди, ангажирани с бъдещето на образованието. Резултатите ще бъдат представени по време на основното събитие в университета „Аалто“, Финландия.
Трите отбора, представили най-добри решения ще имат шанса да спечелят награди от по 5000 евро в края на събитието.

Banner 468 x 60 px