Вход
обновено 7:31 PM EET, Dec 13, 2019

Пълен комплект медали за България от Световната купа по художествена гимнастика в Казан

Българският ансамбъл спечели златен медал във финала с три обръча и два чифта бухалки на Световната купа по художествена гимнастика в Казан, Русия. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова се класираха на първа позиция с резултат от 28.100 точки.

Aнсамбълът на Русия, който се оказа и най-големия конкурент на момичетата, успя да заеме второ място с 27.150 точки. Отборът на Израел отбеляза 26.750 точки, което му подсигури и третото място.

Възпитаничките на Весела Димитрова се класираха втори в многобоя на турнира от сериите „World Chasllenge Cup“. Сребърен медал им донесоха и завидните 28.500 точки от съчетанието с пет топки. Първи бяха домакините, които получиха оценка от 29.150 точки за изпълнението си, а трети се нареди отборът на Япония с 27.550.

Световната купа по художествена гимнастика донесе успехи и на индивидуалните ни състезателки. Бронзов медал завоюва Боряна Калейн със съчетанието си на топка. С обръч тя стана четвърта, а във финала с бухалки - пета.

Катрин Тасева успя да вземе бронз в многобоя и четвърто място с лента. Тя завърши пета съответно в съчетанието с обръч и топка, и седма в това с бухалки.

Следващото официално участие на двете гимнастички ще бъде на 16 септември, когато ще се проведе Световното първенство в Баку, Азербайджан. Момичетата ще участват с по четири съчетания, а Невяна Владинова ще играе на два уреда. Гимнастичките ще се състезават за две квоти в Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Подсигурено участие в Япония има и българският ансамбъл по художествена гимнастика, благодарение на бронзовия медал от многобоя на 36-о Световното първенство по художествена гимнастика през 2018.

https://uspelite.bg

 

Banner 468 x 60 px