Вход
обновено 7:16 PM EET, Nov 16, 2019

Тръмп ще приеме Борисов на 25 ноември

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще приеме премиера Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември 2019 г., за да отпразнува силната и трайна връзка, която съществува между двете нации, съобщи официално днес Белият дом.

Съединените щати и България са съюзници в НАТО и президентът очаква да обсъди начините за засилване на общите интереси на двете страни по отношение на сигурността, особено за осигуряване на стабилност в Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействие на злокачественото влияние, застрашаващо суверенитета на Българи, се казва още в съобщениетоя. 

Президентът Тръмп очаква с нетърпение посещението на премиера Борисов и честването на връзките, които са в основата на двустранните отношения, завършват от там.

Припомняме, че на 1 ноември в свое телевизионно участие Борисов сам обяви, че ще се срещне с Тръмп на 25 ноември във Вашингтон.

Тогава Борисов обяви, че ще пита Тръмп какво е правил в САЩ бившият музаместник в ГЕРБ Цветан Цветанов, който беше отстранен от партията и от всички заемани постове.
Последно променена вСъбота, 09 Ноември 2019 17:33

Banner 468 x 60 px