Вход
обновено 7:31 PM EET, Dec 13, 2019

Изучаването на климатичните промени влиза в училищата. Италия прави първата крачка

Италия ще се превърне в първата държава в света, която ще въведе изучаването на изменението на климата като задължителна дисциплина.

Това ще се случи през следващата година, както бе обявено от министъра на образованието Лоренцо Фиорамонти. Депутатът от движение „Пет звезди“ е сред най-явните привърженици на зелените политики. 

От началото на следващата учебна година във всички държавни училища ще се въвеждат 33 часа годишно, което е почти един час на учебна седмица. Те ще бъдат посветени на проблемите с изменението на климата. Много традиционни предмети като география, математика и физика също ще се изучават от гледна точка на устойчивото развитие, заяви министърът, който е бивш професор по икономика в Южноафриканския университет в Претория. 

Той споделя още, че цялото министерство се променя, за да превърне устойчивостта и климата в център на образователния модел. Италианската образователна система цели да бъде първата, която поставя средата и обществото в основата на всичко, което научаваме в училище.

Подходът ни се струва изключително важен и навременен (може би дори закъснял), тъй като бъдещето принадлежи на децата и е добре те да са възможно най-подготвени за него. Каквото и да крие то, изучаването на климатичните промени може да се окаже и ключът към справянето с последиците от тях. Надяваме се все по-често да виждаме световни лидери, които мислят в тази посока.

https://uspelite.bg/

Последно променена вСъбота, 16 Ноември 2019 18:11

Banner 468 x 60 px