Вход
обновено 7:50 PM EET, Dec 7, 2019

Нидерландското председателство: преодоляване на скептицизма и бежанската криза

„Трябва да постигнем конкретни резултати, които да са със сигурност видими, за да преодолеем скептицизма в Европа... Спазването на обещанията и придържането към договореностите трябва да бъде новото нормално положение в Европа. Сделката си е сделка“, каза министър-председателят Марк Рюте в началото на дебата относно нидерландското председателство на Съвета в сряда в Страсбург.

Преодоляването на бежанската криза е върховният приоритет на холандското председателство.

 

 

Господин Рюте заяви, че споразуменията с Турция трябва бързо да бъдат изпълнени, за да се намали напрежението по външните граници на ЕС. Той подчерта нуждата условията за посрещане на бежанците да бъдат направени безопасни, особено в Гърция, да се поставят под контрол, горещите точки да бъдат вкарани в действие и регистрацията на бежанците да бъде уредена. „Сегашният брой не може да се поддържа. Времето ни изтича. Имаме нужда от рязко намаление в следващите шест до осем седмици“, каза той.

 

Други приоритети на председателството ще включват стимулиране на растежа и заетостта, засилване на стабилността на еврозоната, възползване от възможностите на единния пазар (цифров и на услуги) и намаляване на прекалените нормативни изисквания, които ограничават хората и компаниите.

Медия

Последно променена вНеделя, 28 Февруари 2016 17:27

Banner 468 x 60 px