Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Фестивалът на историческите възстановки събра над 3000 гости за два дни

Близо 3 000 българи и чужденци са посетили за два дни Първия международен фестивал на историческите възстановки в средновековната крепост Царевец във Велико Търново. На фестивала, който завършва следобед, групи от 5 държави представят бита, културата и войнските умения в периода 12-14-ти век, когато е управлявала династията на Асеневци.

Посетителите присъстват на схватки със старинни оръжия, могат сами да стрелят с лък и да си отсекат при Николай Цонев от великотърновския клуб "Традиция" сувенирна монета със символ от средновековието. Това е лъвът, открит като изображение при разкопки в средновековния Търновград.

Васил Тенекеджиев рисува икони с позлата по средновековна техника. Той е от варненското сдружение "Чигот", което се занимава с реконструкция на живота през Второто българско царство.

При Петър Стефанов от  "Традиция" малки и големи опитват ястия, с които са се хранели обикновените хора през Средновековието - яхния от леща с булгур и праз, както и разядки от сирене с чесън и различни подправки.

bnr.bg

Последно променена вСряда, 10 Август 2016 07:19

Banner 468 x 60 px