Вход
обновено 9:30 AM EEST, Oct 19, 2017

Дарителството е сред основните акценти на корпорация „Развитие“

В множеството инициативи, организирани около движението „Деца учат други деца да правят добри дела“, създадено от главния мениджър на „Развитие“ Александър Александров, бе заложена идеята за това колко е важна работата по отношение на духовното и физическо възпитание на подрастващите.

Дарителските акции, извършени от възпитаници на Дома за деца лишени от родителски грижи Мария Терезия в Стара Загора, както и разговорът между Веско Еленков и Бай Асен показаха, че със своята непосредственост, емоционалност и чистота едно дете лесно може да бъде възпитано в духа на дарителството и благотворителността.

Последователни в своите действия, от Корпорация „Развитие“ продължиха и подпомагането на националната волейболна Скаут Лига, на която за сезона 2016/2017 година „Развитие“ е генерален спонсор.

Паралелно с дейностите по провеждане на 20-тото издание на литературния конкурс „Развитие“ за непубликуван български роман, възникна идеята за организиране на обучения по писане и рисуване за деца, както и за поредица от събития, насочени към възпитаване у децата на потребността от четенето.

Наред с това, през 2017 година в столично училище ще бъде проведено първото събитие, на което деца, възпитаници на Духовната Семинария, ще обучават свои връстници да бъдат дарители.

Храброто момиче от Стара Загора Мария Звездева, която спаси живота на тролейбусния шофьор Филип Тодоров, бе отличена със специалната награда на Корпорация Развитие КДА -„ Златна значка". Тя бе връчена от главния мениджър на дружеството Александър Александров.


Корпорация „Развитие“ създаде и два филма, които биха подпомогнали обучителния процес и които ярко илюстрират верния път, по който вървят движението „Деца учат други деца да правят добри дела“ и решението на компанията да спонсорира Скаут Лигата по волейбол. В процес на създаване е и трети филм за литературния конкурс "Развитие".

Към канала на Корпорация "Развитие" - https://www.youtube.com/channel/UCsJHkGUArZ-jBWPGx9zDidQ

Филмите на корпорацията са направени от режисьора Александър Томов-Син

Медия

Последно променена вПетък, 20 Януари 2017 10:40
Banner 468 x 60 px