Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

ФЕСТИВАЛ НА КЕСТЕНА 2017

Пъстрият панаир-изложение на подгорските села на Беласица и техни приятели и партньори всяка година е сърцето на Фестивала на кестена.Резултат с изображение за ФЕСТИВАЛ НА КЕСТЕНА 2017

Тази година ви очакват: шатрите на селата Беласица, Коларово, Самуилово, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене с вкусни ястия и пъстри занаятчийски произведения; шатрата на Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр.Петрич с традиционни специалитети, дегустации с изненади, и играта „Туристически ориентатор“; шатрата на Българска фондация Биоразнообразие и клуб „Млад планинар“ с Творческо ателие клуб „Сръчко“ за малки и големи; шатрата на Югозападно държавно предприятие, представяща дейността на предприятието и работата със защитените територии; шатрата на съседите от Република Македония с вкусни кестени, опечени на място; шатра „Вкусната биоградинка“ на учениците от ОУ „Хр. Ботев“, с. Беласица, с игри за малките гости на Фестивала; шатрата на клуб „Бела Екстрийм“ – Петрич, популяризираща активния начин на живот; шатрата на Куклен театър Благоевград, където най-малките могат да си направят специални кукли и да се превърнат в приказни герои; шатрата на Туристическо дружество „Калабак“ Петрич, която ще ни заведе в дебрите на планинарството; шатри на къщи за гости от района; шатри на още гости и приятели от близо и по-далеч.

Специално!!! От 14:00 ч. – до изчерпване на количествата - възможност за гостите да опитат горещи кестени, прясно изпечени от Вальо Янкиш от къща за гости „Янкиш“, с. Самуилово.

 

Banner 468 x 60 px