Вход
обновено 8:39 AM EEST, Aug 28, 2019

Море от любов: Варна осъмна с пейка на влюбените

Новата атракция, намираща се в Морската градина, под Терариума, до паметника на граничаря, ще приютява влюбените гълъбчета, спрели своя полет, за да се порадват на морето, изгрева и един на друг.

На 14 февруари всеки обича някого или нещо - половинката или човека с когото само си разменят погледи, семейството, бутилката с вино, работата, книгите, дъжда. Или пък своя домашен любимец (ако котката ви гледа лошо, то е защото знае, че е свети Валентин и очаква специална гурме вечеря на свещи, която ще проспи, но важен е жестът).

За съжаление, поради липса на нормални температури, романтичните изгреви и залези не са на дневен ред днес, но община Варна, Фондация Джентъл, Продивайн и куп доброволци са помислили за всички влюбени двойки в града на сините вълни, затова с общи усилия създадоха специално кътче в Морската градина, на което окрилените от топли чувства могат да поседят и да погледат безбрежното Черно море или пък да се порадват на човека до тях.

Създаването на пейката е част от мащабна инициатива, целяща реновирането на градската среда и популяризирането на интересни локации в града с хаштага #варнамайка, който жителите и гостите на града да добавят при споделянето на снимки в социалните мрежи. 

Първата стъпка от облагородяването на това място беше да почистим...Решихме, че пейка с по-атрактивен дизайн ще е страхотна идея.

Да, пейката е на влюбените, но това, че си сам, не означава, че морето ще те залее, ако поседиш. Може пък точно там и ти да срещнеш любовта, кой знае...

 

http://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px