Вход
обновено 12:25 PM EET, Nov 21, 2019

Отново БДЖ с човешки жест! Безплатен превоз за всички абитуриенти в неравностойно положение

На 15-и и 16-и май Българските държавни железници осигурява безплатно пътуване до столицата за абитуриенти в неравностойно положение заедно с техните ръководители.

Инициативата е осъществена като съвместен проект с Асоциация „Милосърдие – майка Мария”, която ежегодно организира благотворителен абитуриентски бал в София. Вече над двадесет години БДЖ взема участие в тази благородна кауза, като осигурява превоза до София и обратно на младежи, израснали без родителски грижи.

Абитуриентите ще пътуват от Стара Загора до столицата, където ще отпразнуват своя абитуриентски бал.

Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД за пореден път подкрепя инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, на които трябва да бъде дадена възможност да живеят в равностойно положение и да заемат своето достойно място в обществото.

Това не е единствената инициатива, в която участва „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. Организирането на безплатно пътешествие с влак из Европа за навършващите 18 тази година също зарадва пълнолетните пътници.

По-рано тази година бе обявено пускането на нови влакове, които ще пътуват по модернизирани жп линии. Това ще осигурява по-комфортен престой на пътниците. Ако сте от редовните, то това няма да ви изненада. Но ако отдавна не сте предприемали ново приключение с влак и смятате да го направите в модернизираното БДЖ, този наръчник ще ви е от полза!

http://uspelite.bg

Banner 468 x 60 px